ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာ Tannic အက္ဆစ္ပါ၀င္တာေၾကာင့္ အစာအိမ္ထဲမွာ အစာမရွိရင္ အစာအိမ္ထဲက အက္ဆစ္ အဆင့္ကိုျမင့္တက္ေစပါတယ္။ အစာအိမ္မွာ အနာျဖစ္တတ္ပါတယ္။
သခြားသီး
သခြားသီး အစိမ္းေတြမွာ အမိုင္ႏို အက္ဆစ္ေတြပါ၀င္တတ္ပါတယ္။ အစာအိမ္ထဲမွာ အစာမရွိခ်ိန္မွာ သခြားသီးခ်ည္းဘဲ စားလိုက္ရင္ အစာအိမ္နာတာ၊ ေလထိုးေလေအာင့္တာေတြ စတဲ့ အစာအိမ္နဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ ျပႆနာေတြျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာသီး
ကၽြန္မတို႔ မနက္ခင္း အိပ္ယာထတာေနာက္က်လို႔ မနက္စာမစားႏိုင္ခဲ့ရင္ ငွက္ေပ်ာသီး တစ္လံုးေလာက္ စားသြားေလ့ရွိပါတယ္။
တကယ္ေတာ့ အစာအိမ္ထဲမွာ ဘာမွမဟုတ္ရွိခင္မွာ သူ႔ခ်ည္းစားဖို႔ မသင့္ပါဘူး။ အစာအိမ္ထဲမွာ ဘာအစာမွမရွိခင္မွာ ငွက္ေပ်ာသီးကို စားလိုက္ရင္ ခႏၶာကုိယ္အတြင္း၊ ေသြးအတြင္းမွာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ေတြ ရုတ္တရပ္ တိုးျမင့္သြားကာ ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို ထိခိုက္ေစပါတယ္။
စပ္တဲ့ အစားအစာေတြ
ပူစပ္ေလာင္ေနတဲ့ အစားအစာေတြက အစာအိမ္ထဲက အက္ဆစ္ဓာတ္ေတြကို ျမင့္ေစၿပီး အစာအိမ္ကို ထိခိုက္ေစပါတယ္။
ကာဘိုဟိုက္ဒရိုတ္ ပါတဲ့ အခ်ိဳရည္
ကာဘိုဟိုက္ဒရိုတ္ပါတဲ့ အခ်ိဳရည္ေတြက အစာအိမ္က Mucous Membranes ေတြကို ပ်က္စီးေစၿပီး အစာအိမ္ကို သြားတဲ့ ေသြးေၾကာေတြကို ထိခိုက္ပ်က္စီးေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာေျခတဲ့ ႏႈန္းလည္း က်ဆင္းသြားၿပီး အစာေၾကညက္ဖို႔ ခက္ခဲတာေတြ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။
အခ်ဥ္ဓာတ္ပါတဲ့ အသီးမ်ား
အခ်ဥ္ဓာတ္ပါတဲ့ အသီးေတြကို အစာအိမ္ထဲမွာ အစာမရွိဘဲ စားရင္ အစာအိမ္အခ်ဥ္ေတြ အေပၚ ဆန္တက္တာတို႔၊ အစာအိမ္နာတာတို႔ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
http://myfoodmyanmar.com/foods-avoid-on-an-empty-stomach/
No comments:
Post a Comment